Ohitus pääsisältöön »

Höylät

Käsihöylät kattavasta valikoimasta   Block Planes  Bench Planes  käsihöylät 

 

Axminster Rider No. 80 siklihöylä 

 

    
Käsihöylät ovat aina olleet puuseppien aarteita. Vaikkakin tämän päivän konetyökalut ovat uhanneet syrjäyttää ne, on kuitenkin monta käytännön tehtävää, jotka voidaan parhaiten hoitaa tavanomaista käsihöylää käyttäen. Hiominen, vahaaminen ja lakkaaminen tuhoavat puun luonnollisen kauneuden. Höyläys tuo sen esiin jättäen jälkeensä pinnan, joka tuntuu, tuoksuu ja näyttää hyvältä.

Valurautaisen höylän antama tuntu ei ehkä ole sama kuin puisen, mutta sillä on muita etuja karkeata pintaa työstettäessä johtuen sen paremmasta purevuudesta, käteen istuvista kahvoista ja tarkoista säätömekanismeista.

   
Valikoimaamme kuuluu monen valmistajan erimalliset käsihöylät.
Alla olevista linkeistä pääset helposti tarkistamaan eri vaihtoehtoja
 

 

Käsihöylät Plektra Tradingin kattavasta valikoimasta

Veritas
Kanadalainen Veritas on, lyhyestä historiastansa huolimatta varsin tunnettu työkaluvalmistaja. Innovatiivinen Veritas tuo jokaiseen työkaluun aina jotain uutta ja modernia.

Clifton
Clifton höylien valmistus on lokakuussa 2014 siirretty tunnetun sahavalmistajan Thomas Flinnin alaisuuteen. Sheffieldissä Englannissa sijaitseva Thomas Flinn on asennoitunut viemään englantilaisten valurautahöylien laadun korkeimpien standardien tasolle.

CLIFTON No. 3 - 7 silityshöylät ovat erinomainen valinta puusepälle, joka etsii hyvin tehtyä klassisesti muotoiltua penkkihöylää. Ne ovat helpposäätöisiä, mukavia käyttää ja poikkeuksellisen tarkkoja (toleranssi +/- 0,1 mm), joten ne sopivat erinomaisesti tasoitukseen ja pinnan sileyttämiseen. Jokainen Clifton höylä mitataan ennen tehtaalta lähtöä. Jos heittoa mitoituksessa on yli 0,003" (0,076 mm) työstetään höylä uudestaan ja jos sen jälkeen vielä on heittoa sulatetaan aihio ja siitä tehdään uusi höylä.

Käsintaotut terät on karkaistu yli 60 RC ja ovat 3 mm paksut, joten ne kestävät kauan ja toimivat värisemättä. Tarkkaan työstetyt "Bedrock"-malliset teräkelkat ja Cliftonin kaksiosainen lastunmurtaja antaa terälle hyvän tuennan ja mahdollistavat todella ohuiden lastujen muodostumisen. Raskas runko, josta on poistettu kaikki jännitteet, antaa höylälle kyvyn toimia vaikeimpiakin syyrakenteita höylättäessä. Mukavaksi muotoillut Bubingapuiset kahvat, rungon pyöristetyt muodot ja ruostumattomat tai kiillotetut messinkiset säätöruuvit alleviivaavat näiden todella hienojen työkalujen huippulaadun.

Castle River
(myydään jenkeissä nimellä Wood River) on hyvä esimerkki siitä etteivät kaikki Kiinassa valmistettu ole huonoa. Tämä on höylämerkki josta olemme todella ylpeitä. Tarkkaan työstetyt tyylikkäät höylät ovat kohtuuhintaiset mutta todella laadukkaat.
Terät ovat T10 työkaluterästä joka sisältää 0.95 % hiiltä ja jonkin verran volframia ja kromia. Terän paksuus: 3,2 mm. Samasta teräksestä valmistetaan myös Katana miekkoja.

Mujingfang
Kiinalainen Mujingfang valmistaa erikokoisa puisia käsihöyliä sekä ruusupuuta muistuttavasta Sun Gee puusta ja eebenpuusta. Höylät sopivat, koosta riippuen, raakaan puhdistushöyläykseen että viimeisteltävään puhdistushöyläykseen. Höylät ovat malliltaan jotain eurooppalaisen ja japanilaisen höylänvälimaastosta joten niitä voi käyttää sekä työntäen että vetäen, ihan miten parhaalta tuntuu.
Mujingfang käyttää erittäin korkealuokkaista terää höylissään. Suurin osa ovat pikaterästä kovuudeltaan n. 64 HRC. Tämä tuo mukanaan sen että ne kestävät hyvin kulutusta, mutta taas teroittaminen on haastavaa. Japanilainen vesikivi ja hyvä teroitusohjain helpottavat asiaa.

Kunz

 KUNZ® – quality tools for woodworking

 All plane bodies are made from fine grey-cast stress-annealed iron, coated with green epoxy resin.

Plane irons are made from best tool steel, hardened at  approx. 61 Rockwell HRC. HSS plane irons are hardened at at approx. 65 Rockwell HRC. The blades come sharpened, but should be honed prior to use.

 

All planes and blades are manufactured by us and we continually strive to improve our products.

 

IBEX

Lie Nielsen (tilauksesta)

Valintaa vastaavia tuotteita ei ole.