Ohitus pääsisältöön »

Kavahöylät

Kavahöylää kutsutaan myös vuoluhöyläksi. Lyhyt runko mahdollistaa kapeiden kaarevien pintojen höyläykseen. Pohja voi olla suora tai kaareva. Terien muotokin voi vaihdella koverasta kuperaan.

 

Veritas kavahöylät

Kanadalainen Veritas tarjoaa laajan valikoiman kavahöyliä, suoralla pohjalla (flat), kuperalla pohjalla (round) sekä koveralla pohjalla (concave). Tämä terminologia on vaikea ymmärtää, mutta yritetään.

- suora pohja (flat): terän reuna ja höylän pohja ovat molemmat suorat. Tätä höylää käytetään tasaisiin pintoihin
- kupera pohja (round): terän reuna on suora, mutta höylän pohja on pyöreä, eli kupera. Tällä voi höylätä "sisäkaarteita" kuten esimerkiksi akustisen kitaran kaulan muotoa lähellä kitaran runkoa, tai puuveneen kaarien sisäpintoja
- kovera pohja (concave): terän reuna on kovera, mutta höylän pohja suora menosuuntaan nähden. Tällä höylällä voi tehdä pyörötankoja, tai höylätä kitaran kaulan suoraa osuutta pyöreäksi.

Clifton kavahöylät

Tarkkuuskavahöylä kuperien, koverien tai upotettujen pintojen työstöön. Hieno valurautainen runko, kiillotetut kahvat ja tarkkuustyöstetyt pinnat. Mukavat säätönupit. Terän leveys 52 mm, pituus 260 mm, kaarevuussäde noin 32 mm, paino 450 g.

18 tuote(tta)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva