Ohitus pääsisältöön »

Liitostyökalut

Liitostyökalut ovat varsin keskeisellä sijalla puuta työstettäessä, koska puuntyöstössä liitoksia voidaan tehdä monella eri tavalla. Kun puupinnan halutaan työstän jälkeen olevan täysin tasainen ja tehdyn liitoksen huomaamaton, ei perinteisiä nauloja ja ruuveja voida käyttää – vaan työhön tulee valita oikeanlaiset liitostyökalut.

Esimerkiksi piiloruuvauksella saadaan aikaan erittäin siistejä liitoksia, eikä liitoksen luontiin kulu kohtuuttomasti aikaa. Työ voidaan suorittaa esimerkiksi Kreg viistoreikäjigiä (kreg pocket hole jig) käyttämällä. Jigillä porataan reikä loivaan kulmaan ja kappaleet yhdistetään toisiinsa ruuvilla. Liimapuristimia ei tarvita.

laadukkaat liitostyökalut verkokaupastamme Liitostyökalut puuntyöstössä    Helppokäyttöiset liitostyökalut

Helppokäyttöiset liitostyökalut

Miller Dowell on varsin älykäs keksintö. Sorvattu puutappi jossa on kolme tai neljä pykälää niin että se kapenee kärkeä kohden. Tappia varten porataan reikä erikoisporalla. Tappiin laitetaan liimaa ja lyödään kiinni nuijalla tai vasaralla. Pitää kuin naula ja paremmin kuin uritettu tappi ja on siistimpikin.

Sinkkaliitos ja lohenpyrstöliitos. Näitä voi tehdä ihan käsin sahaamalla ja talttaamalla. Erilaiset piirtimet auttavat saamaan aikaiseksi symmetrisiä ja samankokoisia tappeja ja koloja. Käsin liitostyökalut voidaan aina räätälöidä oman tarpeen ja työkohteen mukaisiksi.

Plektra Tradingin valikoimaan kuuluu kuitenkin paljon erilaisia jigeja joilla yläjyrsintä käyttäen helposti voi tehdä näyttäviä liitoksia.

Woodrat liitostyökalut

Woodrat liitostyökalut ovat erittäin monipuolisia mahdollistaen liitoksen kun liitoksen tekeminen; sinkkaliitos, lohenpyrstöliitos, puolipeittoinen lohenpyrstöliitos, tappiliitos, tuplatappiliitos, uraliitos.

Trend liitostyökalut

Trend liitostyökalut noudattavat samaa konseptia kuin Leighin jigikin. Malleja on useampi ja niillä voi tehdä puolipeittoisia lohenpyrstöliitoksia, sinkkaliitoksia, tavallisia lohenpyrstöliitoksia ja tappiliitoksia.

Osta liitostyökalut ja muut tuotteet verkkokaupasta

Miller
Muut liitostyökalut

Ota yhteyttä ja kysy lisää! »

Valintaa vastaavia tuotteita ei ole.