Ohitus pääsisältöön »

Taltat

Puuntyöstötaltat monipuolisilla ominaisuuksilla

Puuntyöstötaltat kuuluvat verstaan perustyökaluihin. Sitä käyttää niin hienopuuseppä kuin kirvesmieskin. Taltan leveys valitaan yleensä käyttötarkoituksen mukaan. Yleisimmät leveydet ovat 6, 10, 16, 20 ja 26 mm. Toki muitakin leveyksiä tarvitaan ja valikoimaamme kuuluvat leveydet 3 - 50 mm.
Taltan leveys ei ole ainoa kriteeri talttaa valittaessa vaan huomiota pitää kiinnittää myös muihin seikkoihin:
Jos tehdään lohenpyrstöliitoksia valitaan taltta jonka reuna on ohut niin että sillä pääsee lohenpyrstön kolon reunaan asti. Samaan tarkoitukseen on olemassa talttoja jotka ovat teroitettu viistoon.
Jotkut kohteet vaativat taivutettuja talttoja niin ettei kahva ole haittana kun talttaa työnnetään pintaa pitkin.

Puusepäntaltat valmistetaan pitkälti hiiliteräksestä ja karkaistaan kovuuteen 56 - 59 RC. Japanilaiset puusepän taltat ovat laminoidut. Teräosa on kova ja pinta pehmeämpi. Niiden kovuus saattaa olla jopa 64 RC

Valikoimaamme kuuluu usean valmistajan korkealuokkaiset puuntyöstötaltat.
Alla olevista linkeistä pääset helposti tarkistamaan vaihtoehdot.

 

Puuntyöstötaltat ja tarvikkeet

Pfeil on sveitsiläinen yritys, joka valmistaa laadukkaat veisto- ja puuntyöstötaltat, lovileikkausveitset ja vetopuukot.
Vuonna 1902 perustettu yritys aloitti toimintansa mm. valmistamalla kirurgisia instrumentteja. Veistotalttojen valmistus alkoi 1942 ja jatkuu menestyksellä vieläkin. Taltat valmistetaan kestävästä työkaluteräksestä, karkaistaan sähköisesti kovuuteen 59 - 61 Rockwellin asteikolla koko pituudeltaan ja tarkkuusteroitetaan valmiiksi käyttöön, joten eikun veistämään. Kahvat ovat kovaa työskentelyä kestävää pyökkiä ja ne on käsitelty liuotinvapaalla öljyllä.

Svante Djärv on ruotsalainen seppä, joka takoo kaikki työkalut käsin.
Tuotevalikoimaan kuuluvat vuolu-, veto- ja lusikkapuukot, parkkiraudat, vitsaimet, kirveet ja telsot sekä veisto-, sorvi- ja puuntyöstötaltat.
Työkalut tulevat valmiiksi teroitettuina.

Flexcut on amerikkalainen yritys ja heidän konseptinsa mitä veistotalttoihin tulee on erikoinen, yksi kahva ja monta talttaa .... terät saa siis irti kahvasta. He käyttävät todella joustavaa mutta kovaa jousiterästä.
Työkalut tulevat valmiiksi teroitettuina.

Tsekkiläinen Narex on toiminut pitkään ja ylläpitää maan laadukasta terästeollisuutta kunnialla. Taltat ovat todella hyviä ja edullisia. Sopivat hyvin ensimmäisiksi taltoiksi. Taltat eivät ole viimeisen päälle teräviä.

Mujingfang on kiinalainen työkaluvalmistaja, joka tekee sekä talttoja että höyliä. Teräslaatu on erinomainen.
Valikoimassamme on myös kaksi talttasarjaa, jotka ovat suoraan sepän jäljiltä, eli ne saa itse viimeistellä. Myös kahvat saa tehdä itse koska ne toimitetaan ilman kahvoja.

          

Valintaa vastaavia tuotteita ei ole.