Ohitus pääsisältöön »

Sorvaustaltat

Meillä on varastossa erittäin laaja valikoima erimerkkisiä sorvaustalttoja. Alla olevista tuotenimikkeiastä pääset tarkistamaan eri tuotemerkkien valikoimat.

Robert Sorby --->
Henry Taylor --->
Record Power --->
Crown --->
Kelton --->
Provac --->
Svante Djärv --->

Talttasarjat sorvaukseen ---->

Rouhintataltat:
Suositellaan epämääräisten muotoisten tai kulmikkaiden aihioiden pyöristämiseen. Rouhintataltan terä on hiottu niin, että sen "siivet" eivät osu työkappaleeseen, mikä parantaa työstön turvallisuutta. Näillä syvän U-muodon omaavilla taltoilla saa nelikulmaisen puun nopeasti pyöreäksi ennen kourutaltalla tehtävää viimeistelyä.
HUOM! Rouhintatalttaa käytetään ainoastaan kärkivälisorvauksessa. Kulhoaihion pyöristämisessä se haukkaa poikittaissyihin ja saattaa jopa katketa.

Viistotaltat:
Viistotaltalla on kaksi pääkäyttötarkoitusta. Toinen on kuperien ja lieriömäisten pintojen viimeistely ja toinen päätypuun leikkaaminen suoraksi tai V-uriksi.

Ovaalit viistotaltat:
Poikkileikkaukseltaan ovaalit viistotaltat ovat melko uusi malli, jonka käytön monet sorvaajat ovat havainneet helpommaksi kuin normaalin, tasapintaisen taltan. Sitä voidaan kiertää puolelta toiselle talttatuelta nostamatta, jolloin sen hallinta on helpompaa tarkoissa töissä.
Pyöreä viistotaltta on pienikokoinen (halkaisija 6 mm) ja erittäin helppo käyttää sekä pieniin ja myös isompiin töihin. Soveltuu sekä silottamiseen kuin myös helmien ja urien tekoon.
Huom.
Viistotalttaa käyttäessä nostetaan talttatukii niin ylös että se on hivenen aihion yläreunan alapuolella.

Kourutaltat:
Yksityiskohtien tekoon lieriösorvauksessa. Viimeistelysorvaukseen, kun puun syyt ovat johteiden suuntaiset. Niitä käytetään koverien, kuperien ja muiden profiilien pikareihin, maljakoihin ja munakuppeihin.

Kulhotaltat:
Erinomaisesti tasapainotetut kulhotaltat ovat ihanteelliset käyttää kaikissa kulho- ja ontelotöissä puuta ristiin työstettäessä, sekä sisä- että ulkopinnoilla. Järeä HSS profiili minimoi värinät suuria ja epätasapainoisiakin kappaleita työstettäessä.

Kaapimet:
Kaapimia käytetään kulhojen ja pikarien pintojen viimeistelyyn kohdissa, johon kulhotaltta ei ulotu. Järeä terä ei värise ja jättää hienon pinnan, joka ei muuta viimeistelyä kaipaa. Suoraa kaavinta käytetään tavallisesti ulkopintojen työstöön, kaarevaa ja pyöreää sisäpintojen.

Ontelotaltat:
Maljamaisten muotojen sorvaaminen on nykyään erittäin suosittua. Sitä on aina pidetty haastavana ja ainoastaan kokeneiden sorvarien puuhana.
Robert Sorbyn ontelotalttojen avulla maljan sorvaamisen hallitsee sorvari kuin sorvari.
Teräpala on joko kiinteä tai kääntyvä.

            Suunniteltu erityisesti onttojen astioiden valmistukseen
            Mahdollistaa työt, joita ei ole tähän mennessä voinut tehdä kaupallisesti saatavan olevilla työkaluilla.
            Ainutlaatuisen seinämäpaksuusmittarin ansiosta tulos on aina tasalaatuinen
            Saatavana eri pituisina
            Työkalun mukana on kaikki käyttömahdollisuudet kattavay käyttö- ja teroitusohjeet (englanniksi)

Erotustaltat:
Alkuperäisen tarkoituksensa erottamisen lisäksi talttoja voi myös käyttää pyöristysten ja V-urien tekoon kaikissa kärkivälitöissä. Käytetään erottaessa valmis työ hukkapuusta. Terä on suorien sivujen ansiosta jäykkä ja helppokäyttöinen. 3 mm leveä taltta säästää puuta, mikä on eduksi erityisesti kalliita puulajeja sorvattaessa. Talttaa voi käyttää myös yksityiskohtien, kuten pyöristysten ja kohoreunusten sorvaamiseen.

1 tuote(tta)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva